Kreativni putnici mogu prespavati u Lego kući

Zaigranim putnicima tvrtka Lego nudi mogućnost noćenja u Lego kući u Danskoj.

Poznata danska kompanija udružila se sa servisom Airbnb, koji posreduje u iznajmljivanju stanova, kako bi omogućila noćenje u svojoj novoj atrakciji - zgradi od 12.000 četvornih metara ispunjenoj s 25 milijuna raznobojnih plastičnih kockica. U sobi za roditelje nalazi se Lego mačka, papuče, lončić za kavu i novine, dakako, sve napravljeno od omiljenih kockica. U dječjoj sobi su Lego medvedić i knjiga s pričama. Iznad dječjeg kreveta smješten je šest metara visok vodopad od Lego kockica, koji pada u bazen ispunjen kockicama.

Jamie Berards, dizajn menadžer u Legu, kazao je kako obično radi roizvode koji se mogu kupiti u trgovinama, ali „izgraditi nešto poput ovog vodopada ili napraviti spavaću sobu od nečega što zapravo nije prostor za život,predivno je iskustvo", rekao je Berard.

Zainteresirani za spavanje u Lego kući moraju se prijaviti i opisati šta bi učinili kada bi imali beskonačno mnogo Lego kockica. Pobjednik će u sklopu boravka u Lego kući imati priliku ostvariti svoju zamisao pod nadzorom stručknjaka. Natječaj počinje danas i trajat će do sredine studenog. Pobjednikova obitelj će posjetiti Lego kuću 24. studenog.

U središtu Lego kuće je 15 metara visoko drvo od Lego kockica, nazvano "Drvo kreativnosti" za čiju je izgradbju bilo potrebno 24.000 radnih sati. Napravljeno od šest milijuna kockica, drvo prati postepenu evoluciju Legovih kreacija. Lego kuća otvorena je potkraj rujna nakon četiri godine izgradnje. Atrakcija se nalazi u Billundu, malenom danskom gradu u kojemu je sjedište tvrtke Lego.

Ovo nije prvi natječaj Airbnba  za spavanje u nekom posebnom mjestu. Prošle godine je pozvao zaintereirane da spavaju pokraj bazena s morskim psima u pariskom akvariju, kao i u Drakulinom zamku u Rumunjskoj.