Lovre Marušić, pijanist za kojeg ćemo još čuti

Mladi talentirani glazbenici traže svoj prostor na pozornicama. Jedan od njih je i Lovre Marušić; pijanist za kojeg ćemo definitivno još čuti.

Život bez glazbe mnogima je nezamisliv. A Lovre Marušić živi za glazbu i od glazbe. Talentirani hrvatski pijanist nove generacije formalno je glazbeno obrazovanje završio 2016. diplomskim koncertom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, odmah nakon pobjede na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Ferdo Livadić  Samoboru. Od tada je prošla godina, Lovre se i dalje usavršava u Weimaru, na Visokoj glazbenoj školi Franz Liszt.

Profesore je osvojio vrijednim radom, a publiku interpretacijom u koju unosi vještinu i dušu. Nakon diplome osvojio je i tri važna pijanistička natjecanja u inozemstvu; u Londonu, Manchesteru i Novom Sadu. I nakon svega - njegovo vrijeme tek dolazi.

U kratkom boravku u Hrvatskoj otkrio je kako je izgledao njegov glazbeni put. Kako kaže od malih je nogu, uz stariju sestru pijanisticu, usmjeravan prema klasičnoj glazbi. Nekako sam već od samih početaka zavoliko taj karakter i zvuk klasične glazbe prije svega... Ipak, ključan moment za njegov razvoj bio je boravak i školovanje u Moskvi. I dalje, kako kaže, uči. Učim jednostavno da tijekom pobjeda na međunarodnim natjecanjima ili nastupa treba učiti da mlada osoba ne stavlja sebe u prvi plan, već muziku, kompozitora... Notni tekst kojeg je kompozitor htio izreći.

Nakon dugog i požrtvovnog obrazovanja sada se kao glazbenik dalje usavršava koncertima i nastupima. A profitirat će publika.