Ljepota iz kuhinje - hranjiva maska za kosu


Jurica Grosinger u emisiji Špica, riva, korzo savjeruje kako napraviti hranjivu maska za kosu od jefitinih namirnica koje gotovo sigurno imate kod kuće. Med privlači vlagu iz zraka i time hrani kosu, maslinovo ulje dodatno hrani vlasi, a joguirt je bolji od jaja – lakše se ispire, ima zdrave bakterije i izbalansirat će sebum vlasišta.Zimsko vrijeme je za kosu možda čak i opasnije od ljeta i sunca. Dokle god ne ubrojimo i sol na kosi. Vlaga je prilično niska zbog grijanja prostorija, a to znači prilično isušivanje kose. Dodamo li tome i čestu upotrebu sušila za kosu, koje najčešće ili uopće ni ne koristimo ljeti, tada je ta šteta na ionako nježnim vlasima znatno povećana.

Ova jestiva hranjiva maska za kosu dubinski hrani kosu, a ujedno je jedna od najjednostavnijih za izradu.
Sastojci:


1 žličica maslinovog ulja


1 žlica meda


60 ml ili 12 žličica jogurtaSve sastojke dobro izmiješajte i nanesite na vlažnu i neopranu kosu. Ostavite da djeluje 15-20 minuta te kosu umotajte u prozirnu foliju ili stavite kapu za tuširanje da maska ne bi kapala po odjeći, ali i da bi se od topline tijela maska bolje upila u vlasi. Potom isperite masku toplom vodom te kosu operite blagim šamponom i potom nanesite uobičajeni regenerator.

Masku se može nanositi i na tjeme, ako je suho jer maska dubinski vlaži, a jogurt između ostalog regulira pH vlasišta pa čak uklanja i perut. Ukoliko na kosi imate proizvode za stiliziranje (gel, vosak, sprej ili glina) tada bi ipak bilo dobro da prije nanošenja ove maske, operete kosu jednom blagim šamponom. Masku nanosite jednom do dvaput tjedno.