Azil u Nemetinu gradi topla skloništa za zimu, traže pomoć!

Zima se približava, vrijedni volonteri iz Udruge Pobjede koji se brinu o životinjama u Azilu u Nemetinu odlučili su zasukati rukave i svojim štićenicima omogućiti da lakše prebrode nadolazeće hladne dane.

Trenutno zidaju kaljevu peć u kući u kojoj žive najbolesniji psi pa će im konačno cijelu noć biti toplo. Ugradili su stropne grijalice u betonske boxeve, a na boxevima u Gornjem dvorištu su promijenili krov i stavili termopanele koji će osim zimi imati svrhe i ljeti. Naime, prednji paneli se skidaju na proljeće pa će služiti kao nadstrešnice koje će praviti hladovinu, dok se zimi stave paneli i vrata i kerovi imaju puno topliji box gdje se mogu zavući u svoje kućice punjene slamom.

A najveći poduhvat upravo žele izvesti, a to je postaviti termopanele i na boxeve u Lijevom dvorištu za što im treba pomoć. Iz Azila pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju u ovotjednim aukcijama i drugim aktivnostima udruge kojima će se prikupiti potrebna sredstva te na taj način budu dio ovog pothvata koji psima u Azilu puno znači.

Više o projektu ispričale su Maša Riznić, volonterka Udruge "Pobjede" i volonterka Lucija Baraban.