I Picasso dolazi u Đurđevac

Grad Picoka - Đurđevac bilježi porast broja posjetitelja kulturnih manifestacija. Utvrdu Stari grad u 2016. godini posjetilo je više od 7000 gostiju. Najposjećeniji je Stari grad s glasovitom Donacijom Ivana Lackovića Croate te moderni multimedijalni Interpretacijski centar Picokijade koji je uvršten u top tri kulturne hrvatske atrakcije.

U odnosu  na pretprošlu godinu, prošle godine Đurđevac bilježi dvostruko veću posjećenost kulturnih sadržaja. Tisuće posjetitelja prati 'Legendu o Picokima' zbog koje taj grad ima status europske destinacije izvrsnosti.

A iduće godine u Đurđevac stiži slike jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa. Trenutno je u pripremi sva dokumentacija potrebna za realizaciju izložbe, a grafike Picassa krasit će galeriju Muzeja Grada Đurđevca u trajanju od 15. travnja do 30. rujna 2018. Izložba obuhvaća više od stotinu radova, a osim Picassovih grafika bit će izloženi i radovi svjetski poznatih umjetnika Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelya, Eduarda Paolozzia i drugih.

U iščekivanju Picassa već se sad u Đurđevcu očekuje 10.000 posjetitelj kulturne utvrde Staroga grada. Najviše se posjećuje multimedijalni  Ineterpretacijski centar Picokijade i stalni postav slika iz donacije Lackovića Croate