Imotski učenici na usavršavanju u Portugalu i Italiji

U sklopu programa Erasmus+, srednjoj Obrtničko-industrijskoj školi u Imotskom su odobrena dva projekta mobilnosti za učenike te škole u Portugalu i Italiji. Projekte je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU, a oba projekta vrijedna su oko 138 tisuća eura.

Deset učenika drugog i trećeg razreda, te dvije učenice, koje u prošle godine završile školovanje, boravilo je mjesec dana u Portugalu na usavršavanju svojih vještina u restoranima i hotelima, u poznatom turističkom gradu Evori.

U pratnji učenika je bila voditeljica projekta Zorica Kujundžić, a po dva tjedna su bili Nikola Dragun, mentor učenika na praksi u školi i Zrinka Jonjić, prof. engleskog jezika.

Po povratku iz Portugala, objavljeni su rezultati natječaja za 2017., koji je također objavila Agencija za mobilnost i programe EU. Imotskoj školi je odobren još jedan Erasmus+ projekt mobilnosti učenika, u tijeku su opsežne pripremne aktivnosti jer će 32 učenika ići na usavršavanje mjesec dana u Portugal i Italiju.
U Portugal idu automehaničari, autoelektričari i elektičari, a u Italju idu frizeri. Taj projekt će trajati dvije godine, a učenici će ići u 4 grupe, po 8 učenika. Prve dvije grupe idu na proljeće 2018., a ostale dvije grupe idu 2019. g. Vrijednost tog projekta je 101.968 €.