Holandska kuća postaje muzej industrijske baštine grada Siska

Ostaci bogate industrijske baštine u Sisku uskoro postaju turistička atrakcija. Radovi na tzv. Holandskoj kući vrijedni više od 29 milijuna kuna, polako napreduju, a vrata bi trebala otvoriti u rujnu sljedeće godine. Ondje će svoje mjesto pronaći industrijska povijest Siska, kao i mnogi kulturni sadržaji.  

Na 2000 četvornih metara prostora Holandske kuće, izgrađene davne 1860. za potrebe žitnoga skladišta, uredit će se multimedijalni postav izložbe industrijske baštine, smjestit će se galerija Striegl i zbirka starih uređaja za reprodukciju zvuka Velimira Krakera.

Među ovim zidovima naći će se i multimedijalni prostori za održavanje stručnih skupova, projekcija te drugi sadržaji koji će prikazati bogatu povijest industrijskoga grada.

Projekt Info centar industrijske baštine - Holandska kuća  razvojni je program temeljen na obnovi kulturne baštine za koji su dodijeljena bespovratna sredstva od gotovo 20 milijuna kuna. Kroz  15-ak dana održat će se prezentacija gotovoga projekta, znat će se što će se na 4 etaže Holandske kuće gdje nalaziti. Svoja bi vrata posjetiteljima mogla otvoriti u rujnu sljedeće godine.