Letu štuke na proslavi petog rođendana Vintage Industriala

Već je 5 godina prošlo od kad je Vintage industrial otvorio vrata kroz koju je protutnjala hrpetina umjetnika, glazbenika, turista, gostiju svakodnevnih i putnika nenamjernika. Zato su odlučili za 5. rođendan, ponuditi 5 odličnih dana raznolike glazbe i zabave.

Trećeg dana, 14.prosinca, nakon duže pauze i zadnje svirke u Savskoj 160, vraća se legendarni sarajevski bend Letu štuke, koji su nedavno izbacili i novi singl 'Bože zdravlja' kojim najavljuju novi album, a ovo će ujedno biti i prvo ukazanje pred zagrebačkom publikom na kojem ćete moći dobiti uvid u nove materijale, ali i zguštat na stare hitove.
2004. snimaju demo za petnaestak pjesama čiji je autor frontman Dino Šaran.
Prva snimljena pjesma je "Sunce" sa gostima Darkom Rundekom i Cargo Orkestrom. Nedugo nakon toga, Štuke potpisuju ugovor u Zagrebu, u proljeće 2005. sa izdavačkom kućom "Menart" (Hrvatska).

Studijsku postavu benda na prvom albumu čine i Samir Ćeremida (bas - Plavi Orkestar), Dejan Pejaković (el.gitare - Almanah) i Dušan Vranic (klavijature, synth, piano - Rundek Cargo Orkestar/Trio). Na snimanju sudjeluju i mnogi prijatelji i kolege iz domaćih bendova.

Snimano je u Sarajevu, u studiju Dejana Pejakovića te Dine Vatrenjaka, a miksan u Amsterdamu kod Zlaje Hadžića, te dovršen (ponovo) u Sarajevu. Producent i aranžer je Djani Pervan. Pod imenom "Letu štuke" album izlazi sredinom novembra 2005. Autori omota su Anur Hadžiomerspahić i Ajna Arnautalić (Ideologija) Prvi radio singl je "Mjesto za Dvoje".

Izbacili su singlove za stvari „Minimalizam“  i "Sunce" izlaze i "Šutiš", "Grad bez boje", "Kao na zapad". 2007. godina počinje koncertno, a nastavlja snimanjem drugog albuma. Snimanje počinje na ljeto u Metslawieru (selo na sjeveru Holandije) u studiju „Sing Sing“ Milana Ćirića. Šaran potpisuje sve pjesme osim duet/suradnju sa Remi (Elemental) na pjesmi "Poljubi je dok spava". Producent je Djani Pervan. Naslovnicu omota albuma krasi fotografija instalacije Brace Dimitrijevića "Tesla goes to paradise". Pred izlazak drugog albuma objavljuju posljednji singl sa prvog i video pjesme "Pero Papacoder".

U proljeće 2008. na radio stanicama se pojavljuje "Tesla" – najavni singl za album "Proteini i ugljikohidrati" Zatim slijede singlovi : "Bella Donna" , "Psycho", "Sami".

U 2010. izlazi pilot singl "Brojevi Računa", te počinje rad na novom albumu. Album izlazi 27. Svibnja  2011. pod istim nazivom  "Brojevi Računa".