Dani Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu već tradicionalno u mjesecu studenome obilježava svoje dane. Tim povodom organizirano je višednevno događanje s ciljem predstavljanja Fakulteta, studentskih udruga i povezanosti s hrvatskim gospodarstvom.

Dani FSB-a se održavaju od utorka 14. studenoga do petka 17. studenoga 2017., a obuhvaćaju izložbu „Podvojene ličnosti: strojari-karikaturisti“ kada će biti i službeno otvaranje manifestacije Dana fakulteta, Dane karijera i Tribinu karijera na kojima će se prezentirati različite tvrtke te studentske udruge sa svojim projektima, Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg je organiziran obilazak fakultetskih laboratorija, Bal strojara i Svečanu sjednicu.

Podvojene ličnosti: strojari-karikaturisti

FSB s osobitim zadovoljstvom poziva na otvorenje izložbe Podvojene ličnosti: strojari-karikaturisti koje će se održati u utorak, 14. studenog 2017. u Galeriji FSB (Ivana Lučića 5) s početkom u 18 sati. Predstaviti će se 13 karikaturista – strojara, od kojih su njih 9 alumni FSB-a. U sklopu otvorenja izložbe dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. Zvonimir Guzović uručiti će svjetskom prvaku u gimnastici Tinu Srbiću, studentu FSB-a, njegovu karikaturu koju će izraditi jedan od karikaturista.

Dan karijera

FSB studentima naglašava Dan karijera koji će se održavati od 16. do 17. studenog od 10-16 sati, u auli južne zgrade FSB-a, u sklopu kojeg je predviđeno predstavljanje tvrtki kao i studentskih udruga.

Dan otvorenih vrata FSB-a

Za srednjoškolce FSB želi posebno istaknuli Dan otvorenih vrata FSB-a koji će se održati u srijedu 15.11.2017. u 13 sati. Obilazak uključuje predstavljanje Fakulteta, posjet Laboratoriju za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, Laboratoriju za motore i vozila, Laboratoriju za zavarivanje, Centru za aditivne tehnologije te obilazak A dvorane i knjižnice Fakulteta. Okupljanje je ispred južne zgrade Fakulteta, I. Lučića 5, Zagreb.