Gibonni o svojim „versima i notama“ na 5. MAKK-u

Znate li što je zajedničko pjesmama "Sve ću preživit" Tedija Spalata, "Cesarica" Olivera Dragojevića i „Zašto praviš slona od mene“ Dina Dvornika? Njihov autor, Zlatan Stipišić Gibonni!
Na prvom danu nadolazećeg MAKK-a, 23. studenog u MSU Zagreb, splitski će kantautor pričati o svojim pjesmama koje je napisao za druge izvođače, o "versima, notama i šarenim perlama" koje su mnogim njegovim kolegama obilježile karijere i učinile našu svakodnevicu ljepšom. Gibonni će otkriti inspiraciju iza nekih od svojih najpoznatijih pjesama. Kakav je osjećaj "rastajati" se od svojih pjesama, koliko je autorski rukopis podložan promjenama i koji su praktični savjeti za glazbene autore i kreativce, doznat ćete u ekskluzivnom razgovoru samo na MAKK konferenciji, u organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja.

Kao glazbeni gosti konferencije, nastupit će instrumentalni duo Bow Vs Plectrum iza kojih su već veliki nastupi po SAD-u i Kini. Filip Novosel i Tihomir Hojsak će, uz vlastitu skladbu, predstaviti i posebnu suradnju s Gibonnijem.

Da ponekad i Superman i James Bond trebaju zaštitu, na ovogodišnjem će MAKK-u potvrditi Relja Rajković i Luka Kušpilić čiji je rad "Autorskopravna zaštita fiktivnih likova ili: kada je i superjunacima potrebna zaštita" nagradio Državni zavod za intelektualno vlasništvo povodom svoje 25. obljetnice. Njihova prezentacija bavit će se zaštitom fiktivnih likova, nositelja filmskih, književnih i drugih umjetničkih ostvarenja omiljenih u popularnoj kulturi 20. i 21. stoljeća.

Drugi dan MAKK-a, 24. studenog, bit će prilika za pobliže upoznavanje s aktualnim autoskopravnim izazovima, posebice u rastućem digitalnom okruženju. O njima će, uz već objavljena imena Romane Matanovac Vučković i Igora Glihe, govoriti i Tajana Tomić, Kristina Delfin Kanceljak, Iza Razia Mešević, Tihomir Katulić te Pavle Fellner, dokazani pravni stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u pitanju intelektualnog vlasništva i zaštite kreativaca.

Uz već prethodno potvrđena sudjelovanja Huseina Hasanefendića Husa, Borisa Jokića i Nenada Bakića, novi govornici mamac su zbog kojeg ne želite propustiti 5. MAKK, 23. i 24. studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.