Rihanna, Amal Clooney i Donatella Versace, domaćice Met Gale 2018.

Pjevačica Rihanna, odvjetnica Amal Clooney i dizajnerica Donatella Versace bit će, uz Annu Wintour ovogodišnje domaćice glamuroznog, više modnog nego kulturnog događaja Met Gale 2018. koji se održava u Muzeju Metropolitan.

Met Gala je prvi put održan četrdesetih godina prošlog stoljeća, a cilj mu je bio okupiti američku visoku klasu koja bi potom donirala određene iznose njujorškom Metropolitan Museumu.

Za jedan od najvećih modnih događaja u godini rezerviran je prvi ponedjeljak u svibnju, a Met Gala bal označava službeni početak otvaranja godišnje izložbe kostima u Muzeju suvremene umjetnosti u New Yorku, čuvenom Metropolitanu.

Ulaznica za ovaj glamurozni događaj dosad je stajala 25 000 dolara, a ove će godine za svečanost trebati izdvojiti 30.000 dolara. Sva prikupljena sredstva odlaze u dobrotvorne svrhe.

Organizacije događanja 1999. godine prihvatila se urednica časopisa Vogue, Anna Wintour i u potpunosti ga transformirala. Ona će i 2018. biti glavna domaćica glamuroznog događaja.

Po pisanju Forbesa prošle je godine uspjela prikupiti 12 milijuna dolara, a od 1999. čak 150 milijuna dolara.

Svake godine tema bala je drukčija, a najveće svjetske zvijezde trude se što vjerodostojnije pratiti temu, no istodobno pokazati glamur u pravom smislu riječi.

Ovogodišnja je tema "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination", odnosno "dijalog između mode i sakralne umjetnosti" katoličkog nadahnuća, stoji u priopćenju muzeja.

Na izložbi će se pokušati povući paralela između liturgijskog ruha, osobito niza papinskih mantija posuđenih iz Vatikana, sakralnih umjetničkih djela, među kojima ih 50 stiže ih Sikstinske kapele i modnih kreacija inspiriranih katoličkim obilježjima, stoji u priopćenju.