Kornelija Benyovsky Šoštarić predstavila novu knjigu

Voditeljica popularnih televizijskih emisija o vrtlarstvu Kornelija Benyovsky Šoštarić predstavila je u sklopu sajma knjiga Interliber svoju novu knjigu "Biljke koje njeguju". Knjiga donosi više od 50 recepata za kućnu izradu pripravaka za njegu tijela prema savjetima te inženjerke hortikulture smatrane hrvatskim guruom vrtlarstva.

Knjiga je objavljena u izdanju nakladnika Profil, na čijem je interliberskom štandu u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma uvodno govorila urednica Ivana Žderić. Rekla je kako je riječ o novoj knjizi istaknute stručnjakinje za organsko bilje, koja je apsolutni autoritet i osoba od povjerenja kad je riječ o uzgoju biljaka.

Nakon velikog uspjeha ostvarenog sa svojom prvom knjigom savjeta 'Zeleni kvadrat, zdravlje iz organskog vrta', najznačajnijim priručnikom o organskom vrtlarstvu u Hrvatskoj koji je, po mišljenju mnogih, promijenio klasičan konvencionalan način vrtlarstva te mnoge potaknuo da se i sami prihvate takve vrste vrtlarenja, u svojoj novoj knjizi, Kornelija nas vodi na sljedeću razinu kako iskoristiti ekološki uzgojene biljke za njegu kože i tijela, kazala je Žderić.

Knjiga je pisana izrazito pregledno i jasno, tako da će se svatko moći lako njome koristiti a sve je pripravke lako moguće napraviti kod kuće, napomenula je.

Kornelija Benyovski Šoštarić (1969.) poznata je po popularnoj HRT-ovoj televizijskoj emisiji "Vrtlarica", koja promovira organsko vrtlarstvo kao dio kulture življenja. Omiljena "televizijska vrtlarica" autorica je i priručnika "Vrtlarski dnevnik".

Govoreći o svojoj najnovijoj knjizi, autorica je istaknula kako je ona zamišljena kao neki njen odgovor na suvremenu kozmetičku industriju. Smatram jednako bitnim što jedemo ali i čime njegujemo kožu. Kozmetička industrija nas je natjerala da koristimo čitav niz i potrebnih ali i jako puno nepotrebnih kozmetičkih sastojaka, koji nam se skupo naplaćuju, rekla je.

Ta je knjiga na neki način razotkrivanje tih obmana i pokazuje put u kojem, po mojem sudu, nije potreban posrednik između biljaka i kože. Nije potrebno apsolutno sve kupovati - dapače, uvjerena sam da mi možemo u vlastitoj kuhinji mnoge pripravke napraviti puno kvalitetnije od onih koji nam se nude na polici, dodala je.

U knjizi je ukupno više od 50 recepata za mnoštvo pripravaka bez štetnih sastojaka.