U Osijeku najveći skup inovatora u Jugoistočnoj Europi

Najveća ovogodišnja izložba inovacija u Jugoistočnoj Europi 'Budi uzor®/Inova® 2017.' održava se u dvorani Gradski vrt u Osijeku do 11. studenog pod geslom 'Pametni gradovi'. Sudjeluje više od više do pet stotina sudionika iz sedamnaest država.

Glavni organizator izložbe je TERA Tehnopolis d.o.o. u suradnji sa Savezom hrvatskih inovatora, Hrvatskom udrugom inovatora-poduzetnika i Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Izložba je namijenjena inovatorima i poduzetnicim koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. U sklopu izložbe se održava Poduzetnička akademija, a predavanjima, najavljuju organizatori, ukazat će se na probleme inovatora, ponuditi rješnja i potaknuti inovatorski rad.

Inovacije čine naš život ugodnijim, jednostavnijim, ljepšim, jeftinijim i još puno toga. One mogu imati i izuzetno snažan gospodarski učinak ne samo na pojedinca, već i na regiju, državu, a često su i globalnog značaja. No, put od ideje do potpuno komercijalne inovacije nije jednostavan, ni brz, ni jeftin. Kako bi taj razvoj od ideje, preko inovacije, do komercijalizacije olakšali, ubrzali i učinili pozitivnim iskustvom, pokrenuli smo Budi uzor® - međunarodnu izložbu inovacija i prototipova te natjecanje u pisanju poslovnih planova, istaknuo je prof.dr.sc. Ivan Štefanić, direktor TERA Tehnopolis d.o.o.

Na natjecanju u pisanju poslovnih planova finalisti izlažu svoje poslovne planove u trominutnim prezentacijama pred stručnim žirijem. O uspjehu projekta govori činjenica da predstavlja pobjednika na nacionalnoj razini za natjecanje Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017. (European Enterprise Promotion awards – EEPA 2017.), zadovoljni su organizatori.

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte i inicijative javnih tijela s ciljem promicanja poduzetništva. U sklopu Gastro kutka slavonska obiteljska poljoprivredna gospodarstva predstavit će svoje specijalitete.