Mali vinkovački plivači

Plivački klub u Vinkovcima osnovan je 1943. na tadašnjem plivalištu 'Marica' na Bosutu, kao najstariji plivački klub istočno od Zagreba. Tijekom svojeg rada VPK je postao najtrofejniji klub u Slavoniji, a od početka 2011. plivači treniraju na zatvorenom bazenu.

Malo prsno, malo leđno uz puno skokova. Mali vinkovački plivači ovako započinju svako jutro. Čim oči otvore uskaču u duboku vodu i nije im kažu uvijek lako. Pogotovo po zimi kad je najtoplije pod dekom i onda se treba ustati i doći na trening, ističu.

Vinkovački plivački klub ima oko 150 članova i raznih kategorija - od male škole plivanja pa do natjecateljskih timova. Plivački klub svake godine provodi projekt u sklopu kojeg je naučilo plivati više od 2 tisuće malih Vinkovčanki i Vinkovčana.

Unatoč svim svojim školskim i izvanškolskim aktivnostima ovim mališanima nije teško odvojiti  i po dva sata  dnevno za treniranje. Rezultati su vidljivi jer plivačkih medalja sve je više. Uz čvrstu trenersku ruku spremni su, poručuju, za nove plivačke rekorde.