Festival elektronske glazbe Nox u šibenskoj uvali Minerska

Festival elektronske glazbe Nox danas će se održati u uvali Minerska pokraj tvrđave sv. Nikole koja je nedavno uvrštena na UNESCO-vu listu. Gradska uprava organizirala je za posjetitelje Nox festivala besplatan prijevoz do uvale Minerska odakle će ih posebnim prijevozom tijekom noći i razvoziti natrag u grad. 

Headliner je Amerikanac s prebivalištem u Berlinu Jon Hester, a prvi put u Dalmaciji nastupit će i Slovenka s prebivalištem u Slavonskom Brodu, Lea Tolić - poznata kao i Mistress Milea. Toni Kostijal predstavnik je party scene Zadra, a tu je i Šibenčanin Lawrence Klein koji je u svibnju je pobijedio u hrvatskom izdaju Burn Residency Mix Offa i upravo on otvara šibenski party u uvali Minerska. 

Od prvog izdanja festivala Nox prošlo je već tri godine, a u bivšem vojnom kompleksu u Minerskoj bit će organiziran po prvi put. Za potrebe razvoja underground scene, lokalna samouprava ustupila je organizatorima na korištenje atraktivnu vojnu zgradu u kanalu sv. Ante smještenu pokraj tvrđave sv. Nikole, koja je nedavno uvrštena na popis svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. 

Festival Nox u uvali Minerska počinje u 23 sata.