Koncerti, koncerti...

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić i ovaj je petak izdvojio par vrlo zanimljivih i važnih koncerata u slijedećih sedam dana iako su neki od tih koncerata rasprodani mjesecima unaprijed.

Večeras u klubu Boogaloo nastupa američka blues zvijezda Beth Hart ali je koncert rasprodan već odavno. Mogu samo reći svima koji nisu nabavili ulaznicu na vrijeme neka im bude žao jer je riječ o vrhunskoj blues pjevačici, poručio je Jagatić.

Još je jedan koncert rasprodan i to par mjeseci prije samog koncerta čime je postavio novi hrvatski rekord. Hrvatska hip hop grupa Tram 11 se odlučila vratiti se na scenu što je oduševljeno prihvatilo preko 10000 ljudi koji su odmah kupili ulaznice za njihov koncert koji će se održati sutra 11.11. u velikoj dvorani Doma sportova. Tko je reagirao na vrijeme taj će sutra svjedočiti važnom koncertu za hrvatsku hip hop scenu, smatra Jagetić.

Još jedan koncert sutra ali nije rasprodan a riječ je o grupi koju gledamo u podlozi a koja se zove My Baby. Ova nizozemska novozelandska grupa sve je češći gost hrvatskih pozornica i ovo im je možda već i deseti koncert u Hrvatskoj. Svaki slijedeći koncert imao je sve više publike pa vjerojatno će ljubitelji njihovog specifičnog zvuka sutra uživati u Tvornici kulture a večeras u Rijeci.

I još jedna najava za večeras. U sklopu Književnog petka u Knjižnici grada Zagreba održava se tribina pod nazivom ''Rodna neravnopravnost na hrvatskoj rock sceni''. Ja vodim tribinu i mogu vam reći da će biti vrlo zanimljivo jer imam i zanimljive goste pa tko god želi neka navrati. Tribina počinje u 20 sati, najavio je Jagetić.

U ponedjeljak 13. studenog u Vintage Industrial baru gostuje grupe The Goddamn Gallows koja svira jednu vrlo zanimljivu kombinaciju bluegrassa, punk rocka i metala a dan kasnije u Tvornici kulture u sklopu festivala Reflektor nastupa britanska grupa Public Service Broadcasting. Ove godine su oduševili publiku na INmusic festivalu a u Tvornicu kulture dolaze promovirati treći studijski album 'Every Valley'. Riječ je o grupi koja sjajno spaja indie zvuk sa elektronikom uz VJ-ing sa kadrovima starih britanskih informativnih emisija. Vrlo zanimljivo i vrlo dobro uz napomenu da prije njih nastupa sve bolja hrvatska grupa Nellcote.

U srijedu u Zagreb u Vintage dolazi američka death metal grupa Wolves In The Throne Roome a dan kasnije u četvrtak nas očekuju tri domaća koncerta na koja bi skrenuo pažnju.

U klubu KSET odličan novi album 'Gravity' promovira Kozmodrum. Riječ je o  projektu jednog od naših najcjenjenijih bubnjara Janka Noveslića.

Istu večer u Močvari koncert pod nazivom 'Pjesme s one strane vremena' na kojem će pjesme iz Hrvatske, Irske, Rusije, Ukrajine i drugih dijelova svijeta izvoditi Dunja Knebl i Nina Kraljić. Jedna nova kombinacija koja zvuči vrlo obećavajuće.

Također u četvrtak navečer u Tvornici kulture treći studijski album promovira Miki Solus. Ovaj popularni lo fi reper, šansonjer, kantautor i još štošta predstavit će pjesme sa novog albuma kojeg je nazvao 'Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama'.