Lift u školi - pomoć učenicima s teškoćama pri kretanju

Svaka bi javna ustanova, posebice škole u Hrvatskoj, trebala imati dizalo. Zahvaljući humanitarnoj akciji te pomoći lokalne zajednice Osnovna škola Tomaša Goričanca u Maloj Subotici, na sam Dan škole, dobila je dragocjeno dizalo.

Slavlje Dana škole koje nosi ime pjesnika toga kraja Tomaša Goričanca doživljaj je za 520 učenika, a posebno za Eni Sečan, kojoj je novi lift omogućio nesmetan dolazak na nastavu. 

Naša škola je napravljena tako je prizemlje za razrednu nastavu, a na katu je predmetna nastava. Kad je Eni krenula u školu već sam onda razmišljala da moramo napraviti taj lift, krenuti, samo nismo znali kako doći do toga, ističe ravnateljica škole Đurđa Horvat.

No kako sakupiti potrebnih 176 tisuća kuna? Pomogao im je čovjek iskusan u humanitarnim akcijama. Otvorili smo novi žiro račun s nazivom 'Dizalom do jednakih mogućnosti' i zahvaljujući donatorima i sponzorima, pravnim i fizičkim osobama skupili smo 74 tisuća kuna, objašnjava Emil Vibović, predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

Dobrim ljudima pridružila se Međimurska županija, koja je dala još 102 tisuće kuna potrebne za izgradnju dizala - dragocjene pomoći svim učenicima s teškoćama pri kretanju.

Kako dobro potiče druga dobra djela, zahvaljujući 160 tisuća kuna općine Mala Subotica uvedena je internetska mreža, opremile su se informatičke učionice te je ova škola s nastavom u jednoj smjeni uvela i e-imenike.