Dubioza kolektiv - novi album i druženje s bendom uoči koncerta

Novi album benda Dubioza kolektiv upravo je ugledao svjetlo dana. Izlazak albuma obilježit će se prigodno - druženjem s bendom - sutra, 15.11. u Menart multimedijalnoj knjižari u Avenue Mallu, a proslaviti kako se velike stvari i slave - koncertom u Areni krajem ovog tjedna. Može se reći - Dubiozni tjedan je počeo!

Prošlo je četiri godine od posljednjeg diskografskog izdanja benda, a pjesme s posljednjeg albuma „Apsurdistan“ obišle su cijelu regiju i već skoro pet godina bile su neizostavni dio naše svakodnevice. Tamo gdje je "Apurdistan" stao, nastavlja novi album.

"Pjesmice za djecu i odrasle" naziv je albuma koji donosi 9 pjesama. Već je sa singlovima "Himna generacije" i "Treba mi zraka", koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obje pjesme osvojile su slušatelje velikom brzinom i trenutačno spadaju među najemitiranije pjesme hrvatskog radijskog etera, dok pogledi na YouTubeu broje milijune.

Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini, komentirao je bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Svega 5 dana publika ima vremena za naučiti nove pjesme, jer 17. studenog je na rasporedu koncert Dubioze kolektiv u zagrebačkoj Areni! Dubiozin premijerni dolazak u Arenu bit će njihov najmasovniji nastup i, prema svemu sudeći, jedan od najvećih koncerata nekog urbanog benda u novijoj hrvatskoj povijesti.

Podsjetimo, susret benda i ovdašnje publike trebao se dogoditi u velikoj dvorani Doma sportova, no ulaznice su se rasprodale mjesec dana prije koncerta, pa je sve preseljeno u najveću hrvatsku dvoranu, Arenu Zagreb.