Duterte pjevao Trumpu: Zauvijek nije dovoljno, da te volim uvijek i iznova...

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte, nemilosrdan borac protiv narkotika, u duetu s filipinskom pjevačicom Pilitom Corrales na večeri s azijskim liderima u Manili jučer je otpjevao poznatu filipinsku ljubavnu pjesmu Ikaw (Ti), objasnivši da ga je na to potaknuo Donald Trump.

Predsjednik Trump je zamijetio da Duterte pjevuši zajedno s Corrales pa ga je potaknuo da zapjeva s njom pred mikrofonom, objasnio je Trumpov glasnogovornik Harry Roque, dodavši da na toplu i prijateljsku vezu između dvojice predsjednika bez sumnje utječu i slični osjećaji prema Baracku Obami.

Odnosi između Filipina i SAD-a zahladnjeli su nakon što je Obamina vlada kritizirala agresivnu Duterteovu kampanju protiv ilegalnih droga, čija su posljedica tisuće mrtvih.

Ti si svjetlo moga svijeta, polovina moga srca. Zauvijek nije dovoljno, da te volim uvijek i iznova svakog trenutka, otpjevao je Duterte.

Dame i gospodo, pjevao sam nepozvan, u skladu s naredbom vrhovnoga zapovjednika vojske SAD-a, rekao je Duterte kasnije.

Snimku njegova javnog nastupa na Twitteru je objavio dužnosnik filipinske vlade koji je prisustvovao svečanoj večeri.

Jučer je Trump pohvalio Duterteovu izvedbu, nazvavši je fantastičnom, a filipinskog predsjednika talentiranim.

Američki i filipinski predsjednik u nedjelju navečer su s još 19 svjetskih čelnika prisustvovali gala večeri u filipinskoj prijestolnici organiziranoj uoči summita članica ASEAN-a.