Radio Student crowdfundingom prikupio sredstva za novi odašiljač

Radio Student je u samo 6 dana, kroz kampanju grupnog financiranja (crowdfunding) Nek´se daleko čuje, prikupio sredstva za nabavu novoga odašiljača vrijednog 60 tisuća kuna, priopćili su studenti poručivši da se kampanja nastavlja kako bi unaprijedili opremu te novom zaposleniku osigurali polugodišnju plaću.

Bez novog odašiljača Radiju Student prijetilo je zatvaranje pa su studenti 6. studenoga pokrenuli kampanju za prikupljanje 60 tisuća kuna i to na svoj 21. rođendan.

Kako ne bi došlo do prekida emitiranja studenti su potražili pomoć slušatelja, a ohrabreni njihovom potporom nastavljaju crowdfunding kampanju.

Organizacijska struktura Radio Studenta donedavno je imala samo jednog zaposlenog - glavnog urednika na čak 147 volontera i 54 emisije, što je jedinstvena pojava u medijskom prostoru. Iako program počiva na radu studenata volontera, netko sve treba nadgledati i organizirati, objasnili su studenti i izrazili nadu da će moći osigurati bar polugodišnju plaću za još jednog zaposlenika multimedijalnog specijalista.

Ocijenili su da će takvom nadogradnjom zvuk Radio Studenta biti bolji i jasniji, da će web streaming biti brži, a oni će stvarati 'još bolje jinglove, reportaže, emisije i priloge'.

Uspjeh će studenti 24. studenoga proslaviti u Močvari velikim rođendanskim tulumom na kojem će nastupati Šumovi protiv Valova, (The) Lesser Men, Veja i Seine.

Radio Student je stigao do cilja - nabave novoga odašiljača. Nastavite i dalje s nama sudjelovati u stvaranju pametnog, odgovornog i hrabrog radijskog programa koji nije za svakoga, stoji u priopćenju studenata.