GEW Split, proslava poduzetništva, inovativnosti i kreatora poslova

Global Entrepreneurship Week (GEW) je globalna manifestacija koja se dosad proširila u 160 zemalja diljem svijeta te će se ove godine održati od 13. do 19. studenoga u Splitu.

GEW se održava jednom godišnje diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora poslova koji pokreću startup-e i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. U sklopu GEW Split programa polaznici će imati priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel diskusijama, networking eventovima i 24-satnom Hackathon natjecanju Gewathon. GEW se održava pod pokroviteljstvom HAMAG-BICRO, a već drugu godinu  organizira ga Studentski poduzetnički inkubator, Poduzetnički centar Split, Klub mladih Split, Startup.hr i Udruge programera informacijske tehnologije (UPIT).
Gewathon je na programu 18. i 19. studenoga. Maratonsko natjecanje u programiranju trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novu aplikaciju u skladu s pravilima natjecanja. Po završetku natjecanja timovi koji su uspješno izvršili svoj zadatak imat će na raspolaganju dodatnih 5 minuta kako bi osvojili naklonost stručnog žirija i izborili svoje mjesto među tri najbolja tima. Sudionici će također imati priliku upozanti domaće i inozemne poduzetnike, te se s njima umrežiti.
Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku Studentskog poduzetničkog inkubatora i Poduzetničkog centra Split. S druge strane, omogućuje sudionicima da dodatno razvijaju svoje vještine, te ih usmjerava na daljnje usavršavanje kroz rad na zanimljivim i naprednim projektima. Želja nam je da se kroz natjecanje ovakvog tipa sudionici upoznaju s temeljnim elementima kulture startup-a te da razviju svoj poduzetnički duh, a kako bi lakše uobličili svoje ideje i razvili ih u konkretni projekt. Prijave za Gewathon su otvorene do 15. studenog.

Više o GEW-u i Gewathonu za Dobro jutro, Hrvatska  govorili su Marina Tudor, iz Centara za cjeloživotno obrazovanje EFST, Marin Sokarić iz Udruge UPIT i Maja Dragojević iz IEM-a: