Advent u Zagrebu počinje 2. prosinca

Advent u Zagrebu ove godine počinje 2. prosinca paljenjem svijeće na adventskom vijencu na Trgu bana Jelačića, otvaranjem Ledenog parka, paljenjem lampica na Zrinjevcu te velikim balom gradskog Crvenog križa u hotelu Westin.

Ove godine pokušat ćemo obraniti dvostruku titulu najboljeg Adventa u Europi, najavila je predsjednica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Ono što je posebnost ovog našag najznačajnijeg turističkog projekta u Gradu Zagrebu jest da on svake godine traje čak četrdeset dana, gdje mi sa našim suradnicima, privatnim i institucionalnim partnerima, svaki dan organiziramo u tih četrdeset dana bogati kulturni, umjetnički i društveni program. Ono što je još velika posebnost našeg projekta jest da na njemu svake godine sudjeluje barem 2500 sudionika, dodala je Bienenfeld.       

Advent će se održavati na sedam lokacija manje nego lani. Božićna bajka bit će na istočnoj strani Trga bana Jelačića. Na Europskom trgu vladat će urbana atmosfera, tradicija je na Zrinjevcu, Fuliranje se seli na Strossmayerov trg, a Ledeni park s klizalištem bit će na Tomislavcu. U Advent je uključen i Umjetnički paviljon, Advent na platou Gradec te Advent na Prekrižju gdje će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvoriti vrata Vile koja je sastavni dio kompleksa njezina ureda.