Obnovljen đački dom u Požegi

Đački dom u Požegi postoji od davne 1931. godine. Ovih dana završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade, ali i dijela prostorija  potrebnih  za rad doma.

Valentina i Marsel stanuju u požeškom đačkom domu. Marselovi roditelji nedavno su otišli u Njemačku, no on se odlučio vratiti i završiti srednju tehničku školu. Budući da u Požegi nema gdje biti, morao je u đački dom. Zadovoljan je i uvjetima u domu i cimerima. Valentina je četvrta godina Poljoprivredno-prehrambene škole, a nakon mature voljela bi upisati medicinu.

U domu se moraju poštovati plan i raspored - od doručka, spremanja soba do učenja. S učenicima rade odgojitelji, profesori i pedagozi.

Iako ponosan na uvjete, ravnatelj doma napominje da ove godine ima najmanje đaka dosad, samo njih stotinu. Prioritet nam je tu djecu odgojiti i izvesti na put da budu ljudi da dobiju svoje diplome, tako da se uspješno školuju, ističe ravnatelj Josip Matuha.

Uspješan je bio i projekt energetske obnove zgrade vrijedan milijun i pol kuna nakon kojega se očekuje smanjenje režijskih troškova do 60-ak posto. Time će život učenika u domu zasigurno postati još ugodniji.