Leon Zelenko drugi je najbolji vozač kartinga na svijetu

Leon Zelenko iz Koprivnice drugi je najbolji vozač kartinga na svijetu. Sa svjetskoga prvenstva iz Portugala mladi koprivnički vozač vratio se sa srebrnim peharom. Iza postolja nije samo Leonov talent već i mnogo truda i rada njegove obitelji i ekipe.
 
Uzbuđenje  i ponos u obitelji Zelenko ne jenjavaju! Pa kako i bi kad se devetogodišnji Leon iz Portugala vratio sa srebrnim peharom.

Uz Leona su bili i njegovi roditelji, a upravo obitelj zna da ovaj veliki uspjeh nije slučajan i da je iza svega mnogo truda, entuzijazma. Važna karika u uspjehu mladoga kartingaša je i mehaničar Marijan Ganžulić Gans. Sada i on nosi titulu drugoga najboljeg mehaničara u svijetu.

Leon je za volan kartinga prvi put sjeo s tri godine. Iza Lnjega je već nebrojeno utrka i osvojenih medalja i pehara, ovaj sa svjetskoga prvenstva tek će neko vrijeme biti najvažniji. Jer 9 mu je godina i pravo vrijeme da se počne ostvarivati  želje. Želim biti vozač formule 1, ali prije toga svjetski prvak u kartingu, ističe ambiciozni Leon. 

A kineska mudrost kaže - Planinu će pomaknuti samo onaj tko je na početku pomicao kamenčiće.