'Ispravci ritma' premijerno u HNK-u Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu sezonu nastavlja premijerom predstave 'Ispravci ritma' koju prema pripovjetci Pavla Pavličića 'Dobri duh Zagreba' režira Goran Sergej Pristaš, a nastaje u koprodukciji kazališnog kolektiva BADco., HNK-a Zagreb i Dubrovačkih ljetnih igara. 

Neka od pitanja koja predstava postavlja su: Stradavaju li samo oni koji ritam zločina prestanu osjećati? Zašto su mu se ruke tresle dok je otvarao novine? Je li ubrzanje ritma bilo jedini izlaz?

Predstava se postavlja u HNK-ovu Tonskom studiju koji, kako stoji u najavi, kroz izvedbu postaje opservatorij za ritmoanalizu kakvu je predlagao francuski filozof Henri Lefebvre u svojem djelu Éléments de rythmanalyse, "opisujući pogled kroz prozor kao istodobnu smještenost unutar i izvana, mjesto s kojega se tijelom može reflektirati društvene, intimne i biološke ritmove".

U predstavi sudjeluju Livio Badurina, Mislav Čavajda, Dušan Gojić, Ana Kreitmeyer i Nikolina Pristaš, koja je i koreografkinja. Dramaturzi su Ivana Ivković, Tomislav Medak i Diana Meheik, autor slika i scenografije Marko Tadić, kostimograf Silvio Vujičić, autori glazbe i zvuka Radu Malfatti, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, a glazbu na trombonu izvodi Ivan Bošnjak.

BADco. je kolaborativna izvedbena skupina čiju jezgru čine Ivana Ivković, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš i Zrinka Užbinec. Od osnutka 2000. godine, BADco. se sistematično bavi istraživanjem protokola izvođenja, predstavljanja i gledanja, strukturirajući projekte unutar različitih formalnih i percepcijskih odnosa i sklopova.