Zbog hrvatske pjesme stigli s Novog Zelanda

Na najveći hrvatski koncert izvan Lijepe naše, 'Hrvatsku noć' u Frankfurtu, dolaze Hrvatski iz cijele Njemačke, Europe ali i iz cijelog svijeta. Poput bračnog para Ujdur koji je stigao čak s Novog Zelanda.

Tamara i Joze Ujdur samo su zbog dobre hrvatske glazbe doputovali u njemački Frankfurt. Ovog puta da vide Prljavo kazalište. I vidjeli su Prljavce, štoviše svoje omiljene rockere vidjela je i najmlađa od njihovo troje djece, sve zahvaljujući modernoj tehnologiji. Djeca im također vole slušati glazbu iz zemlje svojih predaka jer ta se ljubav prenosi s koljena na koljeno. A kad ih pitate jesu li Hrvati ili Novozelanđani, odgovaraju: Mi smo pola-pola...  Svake druge godine uspiju na dva mjeseca doći u Hrvatsku i tada uživaju u susretima s mnogobrojnom rodbinom. Planiraju za par godina preseliti u Zagreb. I tada će vjerojatno zapjevati omiljenu pjesmu cijele obitelji – 'Večeras je naša fešta'  jer svak´ to voli kad se piva.

A bila je prilična fešta i u frankfurtskoj Fraport areni na Hrvatskoj noći. Na ovogodišnjem izdanju tog koncerta, koji se održava već 9. put nastupili su uz Prljavo kazalište i Magazin, Miroslav Škoro, Petar Grašo, Jole, Mate Bulić, Tiho Orlić, Pravila igre i Vigor. Hrvati iz Frankfurta, Njemačke, Europe pa i cijelog svijeta pjevali su omiljene hitove dugo u noć...