Etnotine, mlade čuvarice tradicije na nešto drukčiji način

Hrvatska je tradicija iznimno bogata, a njezini čuvari imaju mnogo posla; mnogo je sati rada prije nego na pozornici pokažu rezultat. Plesna skupina Etnotine predstavlja tradiciju na suvremen način, a njihove izvedbe nailaze na odobravanje struke, ali i publike.

Etnotine čuvaju folklor i hrvatsku tradiciju na osobit način. Ekipa Dobrog jutra ulovila je ih je tijekom pripreme za koreografiju u kojoj pričaju priču o paškoj čipki. Vrlo staru tradiciju predstavljaju u duhu vremena u kojem žive. Predstavljaju interpretaciju tradicije u 21. stoljeću. Plesno vokalni ansambl Etnotine djeluje već 5 godina i okuplja djevojke osnovne, srednje škole i studentice s ciljem promocije tradicijske baštine u Hrvata,  objašnjava Goran Knežević, voditelj Etnotina. Dakle to je jedan suvremeni izričaj koji se temelji na izvornom folkloru, ali ima za cilj, ne samo sačuvati, nego i promovirati našu hrvatsku folklornu baštinu.

Uvijek se treba sačuvati duh naroda; duh tradicije, duh kraja. Kako god mi obradili folklor, ako sačuvamo duh tradicije, onda smo na pravom putu.