'Patrioti s Peruće'

Na poligonu braniteljske zadruge Patriot, u selu Dabar na Perućkome jezeru, prikazan je dokumentarni film Hrvatske radiotelevizije, 'Patrioti s Peruće' koji je premijerno prikazan u okviru posebnoga izdanja emisije Pozitivno.

Ovo je priča o braniteljima u kojoj nitko ne okrivljuje vlasti, sadašnje ni prošle, zbog problema te populacije. Ovo je priča u kojoj su branitelji uzeli stvar u svoje ruke. To je prepoznala i autorsko urednička ekipa emisije Pozitivno.

Ovaj film je trebao nastati samo zbog jedne rečenice koju je rekao Mario Vujević Vegi u ovom filmu, da su hrvatski branitelji svoj posao napravili do kraja, svi ostali u Hrvatskoj bi trebali slijediti, pa da naprave svoj posao do kraja, istaknuo je Mario Raguž, urednik emisije Pozitivno.

'Meni je velika spoznaja iz ove priče jedan intenzitet i pozitiva Vegija koji vodi braniteljsku zadrugu Patriot i koji je zapravo pokazao da se može u oskudnim uvjetima i na jednom čudnom terenu napraviti turistička promidžba Hrvatske, konkretno dalmatinske zagore, rekao je Branko Dobrota, autor filma 'Patrioti s Peruče'.

Da priča ne bi stala samo na projekciji filma okupio je Vegi proizvođače dalmatinske zagore, mahom branitelje. Jedan mladi dragovoljac koji je cijeli svoj život zračio optimizmom, on je upravo taj kamen zaglavni koji može pokrenuti Zagoru, naglašava Vegi.

Vegi je pronašao način kako zaposliti sebe i druge, stoga bi ova priča mogla biti inspirativna za sve one koji ne vjeruju da se može. Vegi poručuje - može se.


'Domoljublje se u zadruzi Patriot dokazuje radom'