Vrtičarci na čakovečkom Učiteljskom fakultetu

Kako bi obilježili Međunarodni dan djeteta, studenti treće godine Studija ranog i predškolskog odgoja čakovečkog Učiteljskog fakulteta, organizirali su "Dan dječjih prava".

U predavaonama na učiteljskom fakultetu u Čakovcu umjesto studenata, prevladali su vrtičarci, a umjesto predavanja, bilo je i plesa i igre.

Što će raditi i kako će provesti vrijeme na fakultetu, osmislili su studenti, a sve je to i za njih važan dio nastave. Naime, susrete s djecom imaju uglavnom na praksi i to u vrtiću.

Iza svih tih radionica na kojima su se djeca danas zabavljala, a studenti ujedno i učili je namjera da ih se na jedan drukčiji način upozna s dječjim pravima.

U svakoj učionici su imali određenu aktivnost, a svaka od tih aktivnosti bila je namijenjena tome da nauče ponešto o svojim dječjim pravima i to na zabavan, interaktivan, igrajuči način.

A to je i jedan od ciljeva obilježavanja Međunarodnog dana djeteta - upoznati mališane s njihovim pravima, zaštiti i unaprijediti njihova prava jer su ona "temelj izgradnje naprednog društva".