Sat povijesti putem CARNetove mreže iz Vukovara do 20 hrvatskih gradova

U vukovarskoj Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića jučer je održan Sat povijesti na temu "Učitelji u Domovinskom ratu Učitelji uče primjerom", a u koji se putem CARNetove mreže uključili učenici osmih razreda iz 20 hrvatskih gradova.

Temom "Učitelji u Domovinskom ratu Učitelji uče primjerom" želimo odati počast svim učiteljima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske kao i svima koji su svojim radom i trudom po različitim školama širom Hrvatske primali svoje kolege iz okupiranih dijelova kao i djecu prognanike i izbjeglice, pružali im utjehu, pomoć i snagu kako bi preživjeli teške trenutke daleko od svojih domova, kazala je ravnateljica škole Lidija Miletić.

Po njezinim riječima, to je tek skroman način kojim se želi odati počast svemu što su učitelji činili u vrijeme velikosrpske agresije tijekom Domovinskog rata, ali čine i danas u obrazovanju mladih naraštaja.

Satu povijesti koji je održan po osmi puta u prigodi obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. nazočili su predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje te vukovarske gradske uprave kao i CARNeta.

U Vukovaru će se u subotu obilježiti 26. obljetnica vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu, kojim povodom će počast poginulima i ubijenima u napadima srpskih paravojnih postrojba i Jugoslavenske vojske na taj grad 1991. na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskg rata odati državna i druga izaslanstva.