David Byrne dolazi na INmusic festival

Legendarni David Byrne nastupit će na INmusic festivalu, koji će se održati  od 25. do 27. lipnja iduće godine na zagrebačkom Jarunu.

David Byrne, kreativna snaga Talking Headsa, dobitnik Oscara, Grammya i Golden Globea, član Rock And Roll Hall Of Fame, a zadnjih desetljeća i iznimno uspješan i hvaljen samostalni glazbenik, fotograf, režiser i autor, na glavnu pozornicu INmusic festivala donosi najnoviji glazbeno-scenski nastup.

Byrne se istaknuo kao autor i suradnik u gotovo svim umjetničkim formama, zbog čega ga prati glas jednog od najheterogeničnijih, najhrabrijih i najznačajnijih glazbenika našeg doba.

Samo u proteklih nekoliko godina nalazio se u fokusu umjetničke javnosti zbog cijelog niza uspješnih i raznolikih autorskih radova - od mjuzikla i kazališnih ostvarenja poput Joan of Arc: Into the Fire (2017) i Here Lies Love (2013), u kojima je tematizirao živote Ivane Orleanske i Imelde Marcos, sveobuhvatnih performativnih umjetničkih djela poput The Institute Presents: NEUROSOCIETY (2016) i suradničkih albuma, među kojima se ističe zadnji snimljen u kolaboraciji sa St. Vincent Love This Giant (2012), do suvremenih publicističkih klasika poput How Music Works (2012) u kojemu Byrne izlaže svoju perspektivu povijesti, iskustva i društvenih aspekata glazbe kao posla i umjetnosti.

Byrne se na 13. izdanju INmusic festivala pridružuje dosad najavljenim izvođačima Queens Of The Stone Age i Skunk Anansie, na dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka, navodi organizator.