'Mliječni dan' u Suvagu

Povodom Međunarodnog dana dječjih prava i humanitarne akcije 'Hrvatske mljekare daruju djecu s poteškoćama u razvoju' Poliklinika SUVAG i Hrvatska mljekarska udruga organizirale su 'Mliječni dan' gdje su jutros u prostorijama poliklinike podučili djecu zašto je dobro piti mlijeko.

Jednima omiljena i nezamjenjiva prehrambena namirnica, a drugima zadnje što će kupiti u trgovinama mlijeko je nedvojbeno važan dio pravilne prehrane poglavito kod djece i mladih. Na to su jutros kroz pjesmu i ples djeci ukazali djelatnici dječjeg vrtića poliklinike Suvag što su djeca čini se dobro usvojila istaknuvši kako mlijeko piju jer je zdravo i fino.

Osim što potiče navike pijenja mlijeka, Hrvatska mljekarska udruga educira hrvatske proizvođače i tako potiče proizvodnju domaćeg mlijeka jer je važno da naši najmlađi piju mlijeko hrvatskih farmi, naglasila je predsjednica hrvatske mljekarske udruge Vera Volarić. Naša djeca imaju pravo izbora i ona su danas izabrala mlijeko, na što smo posebno ponosni, dodala je.

Želeći istaknuti važnost svih dječjih prava među kojima je svakako dobra i uravnotežena prehrana na koju svako dijete ima pravo, ovakva i slične akcije tome pridonose jer navike bile one dobre ili loše, ipak najbrže usvajaju oni najmlađi.