Aplikacija 'Alergični' zabilježila 2 000. prijavu

Aplikacija "Alergični" zabilježila je dvije tisućitu prijavu. Osmišljena kao ekstenzija akcije "Alergični na alergije" koja se provodi u organizaciji Hrvatskog društva za alergologiju i kliničku imunologiju s podrškom domaće farmaceutske tvrtke JGL, aplikacija omogućuje korisnicima da geolociraju staništa ambrozije, jednog od najopasnijih i najrasprostranjenijih alergena te tako pomognu sugrađanima koji pate od simptoma alergije na tu biljku.

Osim što mogu prijaviti lokacije, mogu označiti i da su iste očišćene kako bi korisnici uvijek imali relevantnu informaciju. Tijekom ove godine, uz pomoć aplikacije, očišćeno je gotovo tri stotine lokacija. Dio su očistili sami građani, a dio komunalna društva gradova i općina koja su također prepoznala praktičnu primjenu aplikacije "Alergični".

Zahvaljujući aplikaciji Alergični, uz pomoć građana, brže dolazimo do lokacija na kojima se nalazi ambrozija. Željeli smo građanima olakšati tegobe izazvane alergenom peludi ambrozije, a aplikacija Alergični pomaže da naši komunalni redari lakše pronađu njezina staništa, kaže Marko Kos, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice.

I djelatnici osječkog komunalnog društva Unikom u srpnju su ove godine uz pomoć više od pedeset volontera čistili područje istočnog dijela kampusa Sveučilišta u Osijeku. Voditeljica korporativnih komunikacija JGL-a Dea Demić izrazila je zadovoljstvo što su osim građana i komunalni redari redoviti korisnici aplikacije "Alergični" što je pokazatelj kako je ista ispunila svoju primarnu namjenu.