Reboot InfoGamer jedan od najvećih gaming sajmova i festivala u Europi

Na Zagrebačkom Velesajmu otvoren 6. Reboot InfoGamer 2017., koji će privući više od 70 tisuća posjetitelja iz cijele Europe. Jedan je to od najvećih europskih gaming sajmova i festivala.

Organizatori Reboot InfoGamera ove godine su zaljubljenicima u virtualnu zabavu priredili najveći sajam do sad. InfoGamer 2017. fokusirat će se na predstavljanje najnovijih igara i hardvera, developera, VR hardvera, analognih igara i međunarodnih eSports turnira. Na sajmu će biti brojni međunarodni izdavači koji će predstaviti nove naslove i najnoviji hardver. Reboot u suradnji s najvećim regionalnim udrugama i ove godine organizira velik broj eSports turnira koji će na ovogodišnjem InfoGameru imati vlastitu zasebnu halu.

Dio sajma posvećen nezavisnim izdavačima igara ove godine će biti još veći, a stavljen pod novo zajedničko ime Reboot InfoGamer Indie Games Festival. Organizatori krajem listopada očekuju još veći broj predstavljanja sve ozbiljnijih i usmjerenih regionalnih edukatora koji se bave usmjeravanjem mladih ljudi k zapošljavanju u jednoj od najbrže rastućih kreativno zabavnih industrija današnjice - industriji videoigara. Reboot najavljuje i gostovanje najvećih gejming blogera, streamera te youtubera kao i nekoliko velikih internacionalnih gostiju! Sajam će se održati u šest paviljona na površini većoj od 17,500 kvadratnih metara, a na njemu će se predstaviti oko dvjesto izlagača. Najavljen je i velik broj od čak 600 igrivih igraćih jedinica i oko 100 uređaja za virtualnu stvarnost.

Reboot InfoGamer kao i svake godine do danas organizira tim iza časopisa Reboot i konferencije Reboot Develop u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom. Sajam se održava od 21. do 26. studenog na prostoru Zagrebačkog Velesajma.

Za Dobro jutro, Hrvatska o Sajmu je govorio Damir Đurović, organizator sajma Reboot InfoGamer 2017.