Brick day u Pitomači

Dvorci, avioni, vlakovi, kuće te još brojne druge zanimljive kreacije od lego kockica izgradili su učenici Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače. U povodu Međunarodnog dana prava djeteta obilježili su i Brick day.

Školska knjižnica postala je pravi mali lego grad sastavljen od maketa vrtića, zabavnih parkova, željeznice, automobila, kamiona i konjskih zaprega koje je marljivo izgradilo 79 učenika. 

Patrik Novogradec nekoliko je dana sastavljao kuću za koju je, prema odluci ocjenjivača osvojio prvu nagradu. Izrada maketa nije rezervirana samo za dječake već u kreativnom sastavljanju kockica uživaju i djevojčice.

Uz djecu u sastavljanju lego kockica uživaju i stariji poput nastavnika glazbene kulture Davora Jendrašića, idejnog začetnika prvog Brick daya u Pitomači. Na izložbi je predstavio maketu Đurđevačke utvrde i njezinu legendu o Picokima.

Pomoć u nabavi lego kockica za izradu maketa pružila je općina te nekoliko izdavačkih kuća, a svi zainteresirani mogu razgledati izložbu u školskoj knjižnici tijekom sljedeća dva tjedna.