Vrijeme je za dobru glazbu: počinje 26. Jazz Time Rijeka

Danas počinje 26. Međunarodni riječki festival jazz-glazbe - Jazz Time. Festival traje do nedjelje 26. studenoga, stoga za ljubitelje jazza i vrhunskih glazbenih nota sljedeća tri dana ne postoji bolje mjesto od Rijeke.

U HKD-u na Sušaku prvog dana festivala, u petak, nastupaju Damjans s projektom snimanim u šumi, naslovljenim "Forest Giipuja", te zatim Charles Tolliver Tentet. Subotnja večer posvećena je bluesu, uz nastup Jed Becker's Blues Explosiona i Elvisa Stanića s trubačima, nakon čega će Riječanima Zoran Predin s Popovski Triom premijerno izvesti svoj novi projekt s kojim kreće dalje na promo-turneju.

U nedjelju je koncert Denisa Razumovića Razza i Henrya Radanovića, koji će također predstaviti najnoviji projekt, nakon čega nastupa Vedran Božić sa svojim "Spiritual Marketom" uz projekciju art-filma.

Ovogodišnji Jazz Time, jedan od najdugovječnijih jazz-festivala u Hrvatskoj,  popraćen je i izložbom plakata i monografijom u povodu 25. rođendana. Tijekom festivala će u foajeu HKD-a na Sušaku biti predstavljeni i razni instrumenti, CD-ovi s jazz-glazbom, fotografije, a svaku večer nakon koncerta glazbenici će publici prirediti i jazz session. Koncerti počinju u 20 sati. Sve informacije su na www.jazztimerijeka.hr.

Više o novom izdanju JazzTimeRijeka festivala, koji se diči posebno dugom i značajnom tradicijom i senzibilitetom prema ovom glazbenom izričaju za Dobro jutro, Hrvatska  govorio je Damjan Grbac, organizator dok je Emir Grozdanić i zasvirao na gitari.