Umjetnici milanskog opernog hrama Cameristi della Scala sutra u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će sutra, 25. studenog Cameriste della Scala, umjetnike slavnog milanskog opernog hrama Teatro alla Scala, koji će za zagrebačku publiku izvesti program koji je prethodno s oduševljenjem odobrila publika newyorškog Carnegie Halla.

Na nastupu u Carnegie Hallu u listopadu 2013. Cameristi su za zahtjevnu američku publiku izveli program rijetko izvođenih, neobjavljenih i gotovo zaboravljenih fantazija na opere Giuseppea Verdija njegovih suvremenika, prijatelja i suradnika koje je, zajedno s 50-ak nepoznatih djela, neumorno istražujući pronašao violinist i umjetnički ravnatelj ansambla Gianluca Scandola.

Koncert je dočekan s oduševljenjem publike i kritike, a tu izvedbu moći će doživjeti i zagrebačka publika, slušajući obrade tema iz "Falstaffa" za violinu, violončelo i orkestar Giovannija Avolija, "Trubadura" za violinu i orkestar Camilla Sivorija, "Aide" za violončelo i orkestar Luigija Mancinellija, "Traviate" za violinu i orkestar Antonija Bazzinija i druge.

Brojne turneje, gostovanja u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Poljskoj, Kini, Rusiji, Argentini, Izraelu, Sjedinjenim Američkim Državama, mnogo nagrada, posebice nagrada Isimbardi Milanske provincije za promicanje umjetnosti i međunarodnu djelatnost, suradnja s brojnim umjetnicima i glasovitim dirigentima, kao što su Riccardo Muti i Daniel Barenboim, dovoljno govore i poziv su svim ljubiteljima klasične glazbe da ne propuste jedinstven glazbeni doživljaj 'večer za pamćenje', ističu iz Lisinskog.