"Prorok" u Kazalištu Knap

Centar za kulturu na Peščenici i kazališta Knap u suradnji s kazalištem Moruzgva poziva na premijeru nove predstave, recitala „Prorok“ koja će se izvoditi 29. studenog u 20h u Kazalištu Knap. Recitirati će Vinko Kraljević, a djelo je režirala Rebecca Agić.

Khalil Gibran je američki filozof, umjetnik, pjesnik i pisac libanonskog porijekla s početka 20 st. Njegova djela, kao Prorok , govore o čovjeku i neprekidnoj prolaznosti života.

U knjizi je pisac podsvjesno opisao vlastiti život, svoju mudrost dozrijevanja, poimanja svega što postoji i ulazak u harmoniju stvaranja. Prorok govori o čovjekovu iskustvu između rođenja i smrti.

Knjiga "Prorok" najčitanija je knjiga iza Biblije, prodana je u više od 100 milijuna primjeraka i prevedena na više od 40 jezika.

To je kombinacija poezije i proze, a podijeljena je na poglavlja koja obrađuju važne životne teme kao što su ljubav, posao, prijateljstvo, strast i bol.

Milijuni ljudi izgovaraju njegove riječi prilikom vjenčanja, sprovoda, krštenja… a citiraju ga i velikani poput Beatlesa, Kennedya, Pape, Gandhia.

Vjerojatno niti jedan pjesnik u povijesti nije stekao tako široku i raznovrsnu publiku kao Gibran. Svugdje, bez obzira na rasu i vjeru, njegovi stihovi prihvaćaju se s onom tihom poniznošću koju osjećamo svaki put kad stanemo pred veliko djelo toplog ljudskog duha.

Najljepši citati i mudrosti velikog američko-libanonskog filozofa i pisca o životu, prolaznosti vremena, duši i ljubavi podići će vam raspoloženje i dati novu dozu energije.