Europski tjedan strukovnih vještina u Obrtničkoj školi

Vrata strukovnih škola jučer su se otvorila za građane, jer se obilježava Europski tjedan strukovnih vještina! Što je novo u Obrtničkoj školi doznala je ekipa Dobrog jutra.

U Tjednu strukovnih vještina, od utorka 21. studenoga do četvrtka 24. studenoga, zagrebačka Obrtnička škola za osobne usluge otvara vrata te prezentira rad, znanja i vještine svojih vrijednih učenika i nastavnika te nude svim zainteresiranim građanima tretmane uljepšavanja uz vrlo male donacije. Akciju su nazvali 'Talenti od glave do pete - Poduzetnički dani škole' jer se u ovoj školi učenici obrazuju za uslužna zanimanja za buduće frizere, kozmetičare, pedikere i fotografe.

I ove godine uspješno odrađuju EU projekt  'Idemo u Europu 5' te ovom prilikom prezentiraju 'Milanski kutak' - češljaonice sa svim iskustvima i novitetima u struci. Osim praktičnog dijela učenici i svi zainteresirani  imat će priliku sudjelovati u radionicama prirodne kozmetike, predavanjima na teme 'Biti poduzetnik' i 'Osnove financijske pismenosti', make up - radionicama i predstavljanju priručnika 'Šminkanje 1', te pogledati izložbu fotografija  učenika i nastavnika fotografske struke.

Darinka Štampar Šmaguc, ravnateljica Obrtničke škole za osobne usluge i Zdenka Bošnjak, strukovna učiteljica za Dobro jutro, Hrvatska govorile su o tjednu otvorenih vrata: