Predložite kandidata za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2017.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći i Pravilnikom o državnoj nagradi za humanitarni rad, raspisalo je Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2017. godini. Državna nagrada za humanitarni rad je najveće priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.

Nagrada se dodjeljuje kao: Nagrada za životno djelo (jedna u tekućoj godini) - fizičkoj osobi,  za trajan doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, u obliku povelje i novcu, te Godišnja nagrada (najviše tri) - pravnoj ili fizičkoj osobi za iznimna postignuća u području humanitarnog rada, u obliku povelje. Odluku o dodjeli Nagrade donosi Odbor za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad kojega je, na prijedlog ministrice nadležne za socijalnu skrb, imenovala Vlada Republike Hrvatske u studenom 2017. godine.
 
Pozivaju se zainteresirane fizičke i pravne osobe (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne /regionalne/ samouprave, neprofitne i profitne  pravne osobe) da podnesu prijave na Poziv, odnosno da predlože kandidata odnosno kandidatkinju za dodjelu Nagrade u 2017. godini. Nagradu za humanitarni rad u 2013. godini dobila je dr. sc. Ulla Marton, čijim su humanitarnim djelovanjem i akcijama prikupljena sredstva za mnogobrojne institucije koje se brinu za djecu, odrasle, nemoćne i ostale potrebite osobe.

Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i predsjednica Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad i prim. dr. sc Ulla Marton dobitnica Nagrade za humanitarni rad u 2013. o ovoj su nagradi govorile u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: