12. međunarodni festival vina i gastronomije

Na 12. festivalu vinarstva i gastronomije, koji se danas i sutra održava u zagrebačkom hotelu Esplanade, okupit će se najznačajniji proizvođači lijepe vinske kapljice iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

U vrijeme dok naši najbolji vinari izbjegavaju slati svoja vina na sve veći broj vinskih izlaganja, nastup na festivalu Vino.com postala je stvar prestiža. Direktor i osnivač festivala prof. Ivan Dropuljić posebno je ponosan na brojna popratna vinska i gastro događanja. Proteklih godina visoko smo postavili ljestvicu stručnosti prilikom prezentacija, degustacija i stručnih savetovanja. I dalje nastavljamo s predstavljanjem svjetskih vinskih velikana. Ove godine naš partner je Rusija i posebno želim istaknuti radionicu vezanu uz vina Rusije koja su našem tržištu vrlo malo poznata. Zahvaljujući veleposlaniku Ruske Federacije u Hrvatskoj  gospodinu Anvaru Azinovu, bit će to vrhunsko događanje, kaže prof. Dropuljić.

Uduga P.I.N.K. life kuhat će u dobrotvonre shrhe pa će festival imati i humanitarno obiljžje.

Na Vino.comu bit će proslavljeno i nekoliko jubileja - prof. Dropuljić proslavit će 25. godišnjicu ulaska u vinski svijet, a časopis Svjet u čaši proslavit će 25. godina od izlaska prvod broja.

Prošle godine Vino.com je posjetilo oko 8.000 ljubitelja plemenite kapljice i slasne papice među kojima je, ono što je najvažnije za proizvođače, bilo najviše onih koji se bave trgovinom i ponudom vina kroz svoje objekte.

Festival Vino.com u 11 sati, u Smaragdnoj dvorani Esplanade, otvorit će ministar Tomislav Tolušić.