Antonio pjeva, sklada i producira modernu duhovnu glazbu

Antonio Tkalec izdao je četvrti autorski studijski albumu 'Ohrabri me'. Ovo mu je prvi album otkako je stekao status Slobodnog umjetnika, na temelju svog cjeloživotnog rada u modernoj duhovnoj glazbi. Status potvrđuje njegov javni rad i neumorno zalaganje u ovoj vrsti glazbe s kojom godišnje održava 40-ak koncerata diljem Europe.Antonio Tkalec rođen je u Nedeljancu, selu blizu Varaždina, kao najstarije dijete u vrlo skromnoj, ali pobožnoj obitelji u kojoj je oduvijek bila prisutna obiteljska molitva i pouzdanje u Božju providnost. Iako je samouki glazbenik, danas se profesionalno bavi modernom duhovnom glazbom, a njegov je rad posvuda cijenjen.

Već kao dijete sanjario je o tome da će jednog postati poznati glazbenik. Kako je materijalna situacija u obitelji bila teška, Antonio je odmalena donio odluku da neće samo sanjariti već da će i mukotrpno raditi na ostvarenju svojih snova. Nije mu stoga bilo teško s majkom zajedno čistiti tvorničke pogone, niti nakon toga odlaziti na rad u polja. Sam je sebi napravio 'instrumente' na kojima je vježbao sviranje: kao klavijatura poslužila mu je duga daska na koju je nacrtao tipke, za gitaru je uzeo komad drva na koji je rastegnuo nekoliko metalnih žica pričvršćenih čavlima, a bubnjevi su bile stare plastične i željezne kante te željezni poklopci. Njegov je otac bio žestoko protiv toga da Antonio gubi vrijeme s glazbom pa se kasno noću iskradao iz kuće i odlazio daleko u vrt vježbati svirati i pjevati da ga nitko ne čuje.

Ipak, danas je vrhunski multiinstrumentalist i vrhunski vokal, a sve to, kako kaže, zahvaljujući dragom Bogu koji mu je darovao talente sviranja i predivan glas nevjerojatne boje i raspona. Kao dijete pjevao je punih 10 godina u crkvenom pjevačkom društvu 'Tin' iz Nedeljanca. S nepunih 16 počeo je skladati svoje prve ozbiljne duhovne pjesme koje su do sada sve redom izvođene na mnogim festivalima duhovne glazbe.

2000. osnovao je duhovni bend 'Pro Vobis' s kojim je snimio je Božićni album, a ubrzo nakon toga krenuo je samostalno u duhovnu glazbu nastupom na festivalu duhovne glazbe 'Duga' u Ludbregu. 2003. odabran je za jednu od glavnih uloga u mjuziklu 'Moulin Rogue' u produkciji Cosmo Entertainmenta. To glazbeno iskustvo pomoglo mu je u razvoju, ali nije bio put kojim je želio ići u životu, jer se u bavljenju zabavnom glazbom nikako nije osjećao ispunjeno.

Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otpjevao je pjesmu s novog albuma ' Moja molitva':