Aplikacija "All you need is one" - sve što turistima treba

Posljednjih godina sve je više kulturnih i turističkih sadržaja koja je teško staviti na jedno mjesto. Mnogo je mobilnih aplikacija koje su se specijalizirale za određenu regiju i njezinu ponudu, ali novost je aplikacija koja sve te sadržaje i informacije sjedinjuje na jednome mjestu. Turisti Zagrebačke županije sada će lakše pronaći željeni sadržaj.

All you need is one, slogan je nove aplikacije. Iako je projekt još u razvoju, već je sada objedinio velik broj pojedinačnih aplikacija iz svih sektora turističke ponude kontinentalne Hrvatske.

Potpisali smo ugovore s 12 kontinentalnih županija, uključili preko stotinjak partnera, aplikacija je preuzeta već prako 10 tisuća puta i što se tiče Googlea i App Storea i mislim da za prvu godinu našeg bivanja smo i nadmašili sva naša očekivanja, kaže Dario Botić, promotor aplikacije.

Prednosti ove aplikacije prepoznali su i u zaprešićkoj turističkoj zajednici, u kojoj bilježe 25-postoni rast broja noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Vjerujem da će nam i ova aplikacija upravo donijeti i nove goste jer ona je, odmah smo shvatili dobra zato što kad ju jednom gost ili čovijek skine na svoj mobitel, više ju ne mora brisati, ne mora ju kao druge destinacije učitavati novu i može komunicirati s mjestom u kojem je bio, smatra Branka Barilović, direktorica turističkog ureda TZ Grada Zaprešića.

Tako se, primjerice, pregledom ponude Zaprešića, pod kategorijom kulturne baštine, u samo 2 sekunde dolazi do informacija o dvorcu Lužnica, koji nudi široku ponudu, ponajprije u sektoru kongresnoga turizma.

Umrežavanje aplikacija dobrodošla je inovacija. U vrijeme kada gotovo svaki turistički djelatnik nudi svoju aplikaciju za pojedinačne sadržaje, turistima će ona uvelike olakšati snalaženje. Što je zapravo i bio prvotni smisao modernih tehnologija.