Plesnim korakom do Moskve

Nika Delorko i Fran Lončar, mali plesači akrobatskog rock n rolla vrijedno treniraju da bi u zaista jakoj konkurenciji ovog vikenda u Moskvi ušli u finale. Na dvodnevno natjecanje odlaze juniorski, vrhunski seniorski parovi i najbolja hrvatska juniorska formacija.

Dok oni  plešu, zastaje dah. Nije ni čudo jer su državni prvaci Hrvatske, a među 15 su najboljih u svijetu. Dvanaestogodišnjaci, Nika Delorko i Fran Lončar članovi su plesnog centra Buba iz Zagreba. Nika pleše i trenira od svoje treće godine. Na treninge ona i Frano dolaze 4, 5 puta tjedno, a uoči natjecanja i češće. Iako je počeo trenirati nogomet, ljubav prema plesu je prevagnula, no s dečkima još i danas rado zaigra nogomet kada ima vremena.

Ples moraju usklađivati i sa školskim obvezama. Dobri su učenici. Vole se, kažu, družiti u slobodno vrijeme, rijetko se svađaju. Zajedno plešu već osam godina i postali su veliki prijatelji. Ponekad čak i uče zajedno. Koliko su ovi mladi plesači ozbiljni i profesionalni, svjedoči bolno iskustvo. Na jednom finalu Nika je pala i slomila ruku, no nije stala nego nastavila sve dok joj Fran nehotice nije stisnuto ruku tako jako 'da više nije mogla', pa su nakon nastupa otišli po liječničku pomoć.

Sve plesne bravure plod su mašte i znanja njihove trenerice, profesorice kineziologije i dugogodišnje plesačice u reprezentaciji Hrvatske Sandre Miletić. Niku i Frana prati i usmjerava od njihovih početaka u sportskoj ritmičkoj gimnastici.

Pred Nikom i Franom još je mnogo natjecanja. Do Nove godine čekaju ih ona u Moskvi, Lyonu, Sloveniji i Kup u našoj domovini. Želimo im dugu i bogatu karijeru uz mnogo plesne čarolije.