Medicinari velikog srca

Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove su godine pokrenuli humanitarnu akciju 'Medicinari velikog srca' kojom se prikupljaju darovi za djecu koja Božić i novogodišnje blagdane moraju provesti u bolničkim krevetićima.

Toplina obiteljskog doma, zagrljaji najmilijih, smijeh, pjesma i veselje zamijenjeni su tjeskobom i strahom od same bolesti, medicinskih pregleda i pretraga. Nažalost, stresnost boravka u bolnici ne može se izbjeći. Zbog toga su odlučili razveseliti malena srca i darovati ih. Svaki dar uručen djeci, neprocjenjiv je, bez obzira na njegovu vrijednost, jer zaokupi njihove misli i unosi radost u sumorne bolničke dane. Zajedničku blagdansku priču medicinara i svih ljudi dobre volje nastavljaju i ove godine.

Svi koji žele mogu se priključiti akciji 'Medicinari velikog srca' i pomoći prikupiti dovoljno darova za sve mališane koji blagdane moraju provesti u bolnici. Akcija je započela 20. studenoga, a traje sve do 16. prosinca kada završava  svečanim koncertom na Europskom trgu koji se organizira povodom obilježavanja 100 godina Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.