Što krije umjetnikovo oko?

Nježno i robusno. Originalno i duhovito. Mnogo toga u isto vrijeme pobuđuje izložba 'Umjetnikovo oko' Ivana Midžića, akademskog  kipara koji je široj javnosti poznat kao jedan od naših omiljenijih dizajnera nakita.

Ivan Midžić nakit je počeo oblikovati slučajno, iz egzistencijalnih razloga, no njegova izrada otkrila mi je neke druge, dragocjenije svjetove. Otkrio sam likovnost, nakon akademije sam krenuo u konceptualne vode , istovremeno sam počeo i dizajnirati nakit, preko nakita sam otkrio da sam zapravo likovnjak. Počeo sam intenzivnije crtati, raditi skulpture i rezultat je ova izložba

Što krije umjetnikovo oko? Kakve ga niti spajaju sa svijetom? Čelične, primijetit će autor duhovito. Dio te igre vlastitim identitetom dočarava središnja skulptura postavljena na podu galerije: Oko iz kojeg izlaze čelične niti. Ne postoji loš materijal, kaže Midžić, od svakoga se može napraviti nešto vrijedno. Nema ni pogrešne boje. Postoji samo način na koji se nešto oblikuje i kombinira.

Izložba ovog zanimljivog autora, koji voli reći da inspiraciju isprovocira radom, a rad željom, ostaje otvorena do 1. prosinca.