Tajne hrvatske diplomatske kuhinje

Tajne hrvatske diplomatske kuhinje u knjizi 'Alles Walzer' otkriva dugogodišnja novinarka i urednica, supruga hrvatskoga veleposlanika u Beču (2000. – 2004.) i Sofiji (2004. – 2088.), Davorka Vukov Colić. 

Knjiga 'Alles Walzer' je i knjiga recepata, jer i hrana koja predstavlja zemlju je važna u diplomaciji. U knjizi je Davorka Vukov Colić prikupila razne recepte, hrvatske i drugih zemalja, po kojima je i sama u Sofiji kuhala za goste, dok je u Beču surađivala s hrvatskim restoranima. U knjizi ne piše samo o kuhinji, već i o svim drugim zahtjevnim zadaćama i izazovima koje donosi diplomatska služba, točnije mjesto veleposlanika. Jedno od važnih područja je i kultura, pa je sa suprugom bila vrlo aktivna u organiziranju kulturnih događaja. Spomenimo tako prvi koncert Zagrebačke filharmonije s dirigentom Šutejom u bečkom Musikvereinu 2003., izložbu Ede Murtića u bečkoj palači Harrach, dok su u Sofiji organizirali izložbu Hrvatskog crteža i u Muzeju strane umjetnosti izložbu Hrvatske kravate.

O svojoj knjizi i iskustvu u diplomaciji govorila je gđa. Vukov Colić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: