Dodijeljene nagrade najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj

U HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić  je održana tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj.

Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije za pobjednički školski vrt osvojila je Osnovna škola Milana Langa iz Bregane. Nagradu je uručio ravnatelj Poslovne jedinice program Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić. Najljepši je vrtić u Republici Hrvatskoj vrtić Radost iz Jastrebarskoga.

Nagradu za najljepšu učionicu na otvorenome, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dobila je Osnovna škola Bartola Kašića iz Vinkovaca, a Zelenu povelju Fonda za energetsku učinkovitost osvojila je Osnovna škola Velika Pisanica iz Velike Pisanice. Nagrada Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj otišla je u srednju školu u Ludbregu. Dodijeljena je i nagrada za najljepšu područnu školu, a ove je godine to Osnovna škola Petar Zrinski u Čabru – Područna škola Plešce.

Na svečanosti je dodijeljen i niz priznanja te zahvalnice svim ovogodišnjim koji sudionicima u projektu. Pobjednici su dobili novčane nagrade u vrijednosti od 10 000 kuna, drugonagrađeni nagrade od 5 000 kuna, a trećenagrađeni nagrade od 3 000 kuna te darove privatnih donatora koji podupiru projekt. To su Stražaplastika iz Huma na Sutli, Unichem Agro d.o.o., Ambineti Čakovec, Aquae Vivae Krapinske Toplice i Studio za dizajn Reci Da.

U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Osim nagrada djecu je na današnjoj svečanosti razveselio i Luka Bulić te Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda koji se pobrinuo za vedar ugođaj. Voditelji su svečanosti dodjele nagrada bili Karmela Vukov-Colić i Davor Meštrović.

Svi koji nisu mogli nazočiti svečanosti na Hrvatskoj radioteleviziji svečanu će dodjelu nagrada moći pogledati u nedjelju 3. prosinca na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) s početkom u 10.00.