Premijera predstave 'Kad tad' u Teatru &TD

Premijera predstave Kad tad redateljice Marine Pejnović, u produkciji umjetničke organizacije Ruper i Teatra &TD večeras je u Teatru &TD  u 20 sati. Reprizne izvedbe na rasporedu su 1., 2. i 4. prosinca.

Tri žene, posve anonimne, 25 godina, 35 godina, 45 godina, posve različitih karaktera, koje se međusobno ___ te dolaze u ____. Nadaju se kako će biti primljene. To im je zadnja nada. Sve tri su u životu ___ i  problemi su im ___, ali se s njima nose svaka na svoj način. Nemaju potrebu riješiti svoje probleme nego su s njima naučile živjeti, ili biti mrtve na životu. Treba im vremena za ___ i odustale su od ___. Čekaju, iako misle da neće dočekati. Više im je svejedno hoće li ___,  jer uživaju u svojim fiksacijama, ali vam to neće priznati. Često lažu o ____,  čak i sebe, ali ponekad govore istinu, iz svoje perspektive. Ne sjećaju se više bitnih događaja, sjećaju se nebitnih. Znaju što žele, a to je ____, ali znaju da to ne mogu imati, dati, dobiti ili uzeti. I zato im se dogodi da ____. One tragaju.

Ideja za predstavu potekla je iz Facebook statusa Ide Jurjević koja je u svojoj cvjećarni bilježila crtice iz života, vrlo često uparene promišljanjima o literaturi koju je u tom trenutku proučavala. Za potrebe predstave, materijal je proširen drugim dokumentarnim izvorima (autobiografskim, upitnik na koji su odgovarale anonimne žene), a inspiracija za teme improvizacija proizašla je iz filozofije Simone Weil (Težina i milost) i teorije Camille Pagliae (Seksualna lica).

Autorski tim čine Mia Biondić, Nataša Kopeč, Ivana Krizmanić, Ida Jurjević, Marina Pejnović, koja potpisuje i režiju. Autorica tekstualnih materijala je Ida Jurjević, scenograf je Igor Pauška, a producent Danijel Popović. Za oblikovanje zvuka zadužen je Luka Gamulin, a inspicijentica je Jelena Erceg.

Nataša Kopeč, Mia Biondić i Ivana Krizmanić najavile su predstavu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.