Učenička zadruga 'Budi svoj' OŠ Remete

Ekipa Dobrog jutra posjetila je osnovnu školu Remete u Zagrebu i otkrila tko je ondje najkreativniji.

Učenička zadruga 'Budi svoj', baš kao što joj i ime govori, sve što radi, radi sa srcem, nadahnućem i, kao što jedan učenik kaže, daje najbolje od sebe. Posebno su se posvetili osmišljavanju - zagrebačkih suvenira. Zadruga postoji deset godina. Što im oči vide, ruke naprave. Suradnja, razgovor, kreativnost ovdje se mjere drukčijim mjerilima nego na nastavi, a ocjena nema.

Suvenir 'Složi svoj Zagreb' pobijedio je na županijskom natjecanju učeničkih zadruga. Dizajn svog suvenira su i zaštitili, a ponosni su što su mnogo ovakvih 'Zagreba' i prodali, primjerice strancima u Zadru, gdje su sudjelovali na državnoj smotri učeničkih zadruga. Ideja je da surađuju s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja bi pomogla u plasmanu izvornog zagrebačkog suvenira.


Učenici proizvode i mnoge druge uporabne predmete, često od keramike jer su se pomalo specijalizirali za taj materijal te kupili i peć za keramiku. Zadrugari se ovih dana pripremaju za božićni sajam. Bit će lijepih ukrasa, a svaki je od njih, baš kao i svi ovi proizvodi i suveniri, unikatan.